top of page

Tandheelkunde

Een goede tandverzorging is even belangrijk bij dieren als bij mensen maar toch wordt het belang van de tandhygiëne nog onderschat.  Vaak stapelt tandplak, dat later tandsteen wordt, zich door de jaren heen op. Dit leidt niet enkel tot een slecht ruikende adem, maar het veroorzaakt vooral tandvleesontstekingen. Dit is voor uw huisdier enorm pijnlijk. U kunt dit herkennen doordat uw hond of kat pijn heeft bij het kauwen, rood of bloedend tandvlees heeft,….

 

Als er reeds tandsteen gevormd is, dient dit onder narcose te worden verwijderd. Tanden die loszitten of rot zijn, worden geëxtraheerd.  Wij beschikken over moderne apparatuur om te kunnen boren en te polijsten.  Als er na de gebitsreiniging een goede mondhygiëne wordt op na gehouden, kan het tandvlees zich opnieuw volledig herstellen.

 

Uiteraard is ook hier voorkomen beter dan genezen en poetsen is en blijft het middel bij uitstek om tandsteen te voorkomen.  In de praktijk tonen we u graag hoe u dit het beste doet.  Indien poetsen niet lukt, zijn er uiteraard nog andere oplossingen zoals enzymatische kauwstrips.  In de praktijk geven wij u graag een woordje uitleg over hoe u dit allemaal best aanpakt.  

bottom of page