top of page
jaarlijkse gezondheidscontrole.jpg

Jaarlijkse gezondheidscontrole

Bij een ziek dier is het vanzelfsprekend dat er een bezoek wordt gebracht aan de dierenarts.  Echter voor onze gezonde viervoeters is het uiteraard ook  een goed idee om hun algemene gezondheidstoestand ten minste éénmaal per jaar grondig te laten controleren.

voedingsadvies.jpg

Voedingsadvies

‘Je bent wat je eet’.  Dit geldt voor ons maar ook voor onze huisdieren.  Een goede en uitgebalanceerde voeding helpt de conditie van uw viervoeter te waarborgen.  Zo blijft uw hond of kat fit en gezond. We helpen u graag de juiste voeding op maat te bepalen.

1
chirurgie.jpg

Chirurgie

Een operatie voor uw huisdier is een behoorlijk ingrijpende gebeurtenis.  Dit kan een bewuste keuze zijn, zoals bij sterilisatie of castratie.  Soms is het echter noodzakelijk om het leven van uw viervoeter te redden of om de levenskwaliteit van uw dier te kunnen blijven garanderen.

tandheelkunde.jpg

Tandheelkunde

Tandverzorging is even belangrijk bij dieren als bij mensen maar toch wordt tandhygiëne onderschat. Vaak stapelt tandplak, dat later tandsteen wordt, zich door de jaren heen op. Dit leidt niet enkel tot een slecht ruikende adem, maar het veroorzaakt vooral  pijnlijke tandvleesontstekingen.

2
hospitalisatie.jpg

Hospitalisatie

De beste omgeving voor uw huisdier is uiteraard thuis.  Soms is het echter aangewezen of noodzakelijk om uw huisdier te hospitaliseren voor observatie, een intensieve behandeling of infuustherapie.  Wij beschikken daarom over een ruime hospitalisatie ruimte.

echografie.jpg

Echografie

In de praktijk beschikken we over een modern toestel voor echografie.

Deze beeldvormingstechniek maakt gebruik van reflecterende geluidsgolven om een beeld te vormen van de interne organen (de baarmoeder, de lever,...) en andere weefselstructuren.

3
radiografie.jpg

Radiologie

De praktijk beschikt over een uiterst modern digitaal RX-toestel.  Met dit toestel kunnen foto’s genomen worden van zeer goede kwaliteit.  Bovendien kan een kopie naar onze orthopedist worden doorgemaild die dan zijn deskundig advies kan geven.

2150517906505-shutterstock-707513359.png

Microscopie

Bij microscopie kijken we naar kleine structuren die met het blote oog niet of nauwelijks zichtbaar zijn.  Dit levert vaak een schat aan informatie op.  De structuren die we onderzoeken kunnen allerlei dingen zijn zoals urine, bloed en parasieten.

4
orthopedie.jpg

Orthopedie

De praktijk beschikt over een uiterst modern digitaal RX-toestel.  Met dit toestel kunnen foto’s genomen worden van zeer goede kwaliteit.  Bovendien kan een kopie naar onze orthopedist worden doorgemaild die dan zijn deskundig advies kan geven.

fokbegeleiding.jpg

Fokbegeleiding

Drachtbegeleiding is van cruciaal belang bij het fokken van gezonde kittens of pups.  Dierenarts Filip Hanssens staat bij ons in voor alles wat met vruchtbaarheid te maken heeft.

5
bottom of page